Tuesday, April 3, 2007

O'manse tunnelmia Herwannasta

Kooveessä koitettin kuunnella Kehityskalluppia tarkalla korvalla. Yleisö pyysi hajontaa. A-radasta oli viisi eri versiota, "keskiradasta" kolme ja yksi lyhyt "kaupan päälle". Hajonnat olivat toiveita kuunnellen ilman perhoslenkkejä ja viestityyppisiä. Ne eivät matkaltaan poikenneet toisistaan, mutta varmasti täysin tasavartaisia ne eivät olleet. Myös leimasimia pyydettiin. Niitä ripoteltiin maastoon yhteensä 27 kappaletta. Suurelle ja lamputtomalle yleisölle tarjottiin myös vapaa lähtö hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa.

Jonkin verran aktiivi cupin kiertäjiä jäi pois ilmeisesti eri seurojen pääsiäisleirien takia, mutta kaikkiaan viitisenkymmentä osallistujaa kartan lunasti, joten ihan mukavasti. Moni kiersi radan päivän näöllä ja myös ilman emittiä.

Pakko myöntää, että radat oli kohtuullisen vaativia yösuunnistukseen, vaikka parhaamme mukaan Ruskon parhaita paloja koitettiinkin tarjota. Se oli kuitenkin yllättävää, että ainoa suunnistaja, joka selvisi kunnialla annetusta tehtävästä oli Petteri Laitinen. Petteri nimittäin kiskoi peräti liki 10 minuutin kaulan seuraavaan Lasse Kauttoon! Lasse hämmästelikin maaliin tultuaan, että "olinko mä muka toinen". Petteri iski reilun minuutin päähän rtm:n laskelmista parin minuutin virheillä. Hienoa! Heikan Janne sinnitteli Petterin kanssa kärkiparina liki puoleen väliin, vaikkakin alun hajonnat poikkesivat. Seiskan hajonnalla Petterin lamppu karkasi ja vaikka takalenkillä olisi ollut tarjolla peesiä. No, Janne ilmeisesti suivaantuneena oikasi lopusta ja jätti kolmossijan pisteet Annilan Petrille.

Petterin selitystä maaston tapahtumista on helppo todeta, että homma oli gripissä. Se on helppoa silloin kun sen osaa!

Lyhyen radan kiertäjät olivat liikeellä pääosin valosassa. Yöhaasteen selvitti parhaiten naisista Tanja Mäennenä.

Tarkoituksena oli tarjota suunnistuksellisiä haasteita yön pimeyteen sekä letkat pirstaloivia hajontoja. Se onnistui, mutta onnistuiko liiaksikin? Kommentoikaa!

Tulokset jäävät koneelle hautumaan yön yli, mutta eiköhän nekin eetteriin huomenna (keskiviikkona) saada.

4 comments:

Anonymous said...

Ei ollu ainakaan liian "pirstaloivat" hajannot, hyvä oli. Megajumbosuperpummi perälenkillä keräs kyllä ison letkan kokoon. Kivaa oli silti.

Anonymous said...

Harrastelijakin nautti radasta, aina kasille saakka. Hyviä "kirkontorneja" oli, tai sitten sattui helpot hajonnat. Sitten kello ja pelko pienipiirteisyydestä pani heittämään pyyhkeen kehään.
Suosittelen kyllä muillekin yösuunnistuksen kokeilua, on pakko lukea käyriä paljon tarkemmin.

Jaakoppi said...

Nöösikin tykkäs, vaikka hukassa pääsääntöisesti olikin - kotimaastoissaan. Harmi, kun lyhkäselle ei riittänyt pimeällä enempää lähtiöitä. Rupiaa pelottamaan yksin tuolla metiköissä ;)

Anonymous said...

pitaa tarkistaa:)